sunnuntai 18. elokuuta 2013

http://www.youtube.com/watch?v=IE9FMWrfAM8


Karhulan Johannes oli elokuvakameran kanssa paikalla.

maanantai 10. kesäkuuta 2013

THE KIOTO ja HANNELE

 Marshall as 100 on vahvistimena, ja efektinä tc electronic flashback.
Kitara Music Man Silhuette. Ääni joka tuosta yhdistelmästä lähtee ei ole oikein määriteltävissä, onko se rautalankaa, jazz kitaraa, särökitaraa, akustista kitaraa, ehkä näiden kaikkien sekametelisoppa.

KIOTO. Monta monta vuotta soittelimme kämpässä Marinan lopettamisen jälkeen,  aivan huviksemme. Jos joku kysyi,  onko teillä harjoitukset sunnuntaina, pahastuimme, emme  harjoittele, me vain soittelemme. Tämä oli totta.
Viime syksynä uusiutui miehistö hieman ja aloimme HARJOITELLA. Päämääränä keikkaohjelmisto,  - jokaiselle jotakin-.  Kuten ennenkin soitturit ovat kokeneita konkareita. Rummuissa on takuuvarma käppimies Klaus Karhula.   Osaa soittaa hiljaa ja kovaa.  Yllättää aina keikalla julmalla statsilla, kun harjoituksissa on enemmän tarkkailijan osassa. Bassossa kaiken osaava Mäkelä Jaakko, Jaska. Soittanut melkein yhtä pitkän rupeaman kuin allekirj.  Jos joku on rautainen basisti niin Jaska on sitä. Kitarassa Jarmo Seikkula, Grammo!  Ei tule meripimeä Grammolle vastaan,  laittaa vaikka millaisen paperin eteen, armoton komppari kaiken lisäksi.  Hannele Valkama tuo porukalle vaikeita kappaleita lähinnä harjoitusmielessä soitettavaksi, silloin kun ei harjoitella ohjelmistoa. Ja Hannele hallitsee todella pahoja biisejä jazzista bossanovaan.  Tanssibiiseissä kun löydämme sopivan sävellajin Hän ei aina tarvitsisi edes vahvistinta. Todiste ammattitaidosta.
Tällaiseen porukkaan olen päässyt mukaan,  harjoitusinto on kova,  biisejä värkätään yhtenään,  kopiokoneet onneksi nykään helpottavat sitä työtä.  Muutama keikkakin käyty, kyllä se tauon jälkeen tuntui vähän oudolta, kuitenkin siinä käy kun vanhalle sirkushevoselle, että jo johtojen ja vahvistinten haju saa jalan vispaamaan. Kädet seuraa perässä. (sirkushevonen herää kuulemma kladiaattorien tulomarssiin, ei johtojen hajuun).