maanantai 29. heinäkuuta 2019

Ettei aivan sammaloidu. 30.7.2019

Samalla, kun aloin vihdoin hommata Heleenan Gibsonia Arskalle huoltoon, juolahti mieleen muokata Music Man,in soundeja hieman miunmaun mukkaan. Soundeissa ei mitään vikaa, esim. Rautalankaan ja heviin kelpo käppi. Mutta kun mieli on harvoin tyytyväinen alkoi muhia mikkiteoria.
Olin harmistuneena jopa turhautuneena kokeillut useilla vahvistin tyypeillä, hakenut niistä apua. Ei löytynyt sellaista, jota hain......
Pohdiskelin, kun signaalit lähtee kitarasta mikin käskemänä, on niitä loppujenlopuksi aika vaikea muuttaa vahvistimilla etteikö jokin kärsisi. Tulkoon tässä mainittua, että soittajat voidaan karkeasti jakaa taidoista riippumatta kahteen kategoriaan yksi-kaksimikkisten (Gibson, Gretsch ) ym. kannattajiin, sekä kolmimikkisten, monimikkisten kannattajiin. (Stratocaster, Music Man ym.) Tämä on vain karkeaa jakoa melkein kuin veteenpiirretty viiva. Omat mieltymykset ovat olleet vähien mikkien karsinassa. Suurin syy varmaan, etten osaa käyttää kolmimikkisen monipuolisia hyödykkeitä hyväksi. Kaksi-ja yksimikkinen  on helpompi käyttää, näin tumpelo säätäjän.
Ajattelin jo Music Manin  vaihtoa, kun mieleen juolahti, miksi hyvää käppiä alkaa vaihtamaan, vaihtaa siihen sellaisen mikin, joka vastaa toiveita. Humbucer on tällainen, onhan Gretsch,issäkin sen kehittämät Humbuceria muistuttavat mikit. Mikkien kela maailmaan en aio sekaantua, se on henkimaailman hommia.
Arska apuun, tilasi Man,iin sopivan mikrofonin, vankalla asentaja taidolla lipsasi sen kiinni.
Oli vähän perhosia vatsassa, kun tökkäsin johdon Ampeg,iin. Olihan toki Arskakin  kokeillu, no, hänen kokeilemat tuotteet kuulostavat kaikki kiusallisen hyviltä.
Mutta jopas puhalsi Ampegiin eloa  Humbucer! Nyt on taasen vähän aikaa mukava totutella uuteen soundiin, toki Man,in soundit ovat mikkien valisimella löydettävissä. Tällä hetkellä en kaipaa kirkasta Shaadows sointia.

Ei kommentteja: